Top trends i webdesign

Når man designer en hjemmeside er menuen en af de vigtigste funktioner på siden. Desværre er der mange, som glemmer at tænke på dette, når det drejer sig om responsive sider til mobilen. Her kan menuen nemt blive glemt. Dermed bliver mobilversionen af siden meget svær at navigere på, da menuen kommer til at fylde alt for stor en del af den lille skærm. Afhængigt af hvilket system man programmerer sin hjemmeside i, så findes der dog forskellige metoder, for at undgå dette. Overordnet set handler det om at indsætte et såkaldt “breakpoint”, så hjemmesiden detekterer bredden, i pixels, på den browser, hvormed en besøgende forsøger at tilgå siden. Dermed vil en browser på en mobiltelefon eller en tablet vise en menu, som er specielt optimeret til en mindre skærm. Typisk foregår det på den måde, at menuen på for eksempel en tablet i stedet for at lægge horisontalt hen over hele siden, i stedet vil fremtræde som en udfoldelig bjælke i hjørnet.

Menu breakpoints i WordPress

WordPress er i dag et af de mest brugte systemer til hjemmesider. Det som startede som en skabelon for bloggere, er i dag vokset til et stort konglomerat, hvor det i dag både er muligt at have en webshop og en gammeldags blog. Hvis man benytter de mest brugte skabeloner i WordPress, så er det dog sjældent, at de formår at lave menuerne ordentligt om til en browser i en mobiltelefon. Man kan naturligvis vælge at operere med en menu, som altid er mobiloptimeret. Men i længden er dette utilfredsstillende, når man lander på hjemmesiden fra for eksempel Chrome eller Explorer. I stedet må man modificere det tema man har valgt i WordPress, så siden justeres efter hvilken form for browser man benytter sig af. Der er flere måder at gøre dette på. Enten kan man selv programmere det ind i sidens .php kode, men det er ofte et stort arbejde. Alternativt kan man kontakte en konsulent, som vil være i stand til at udføre en sådan modifikation for et beskedent beløb. Som den tredje mulighed kan man ordne det via et plug-in. Det er den mest anvendte løsning.

Plugin til WordPress til at mobiloptimere menu

Der findes en række forskellige plug-in til WordPress, som kan indsætte et breakpoint, sådan at de som ser siden fra en mobil browser får præsenteret en menu, der passer til en mobiltelefon. Det foregår på den måde, at menuen ligger horisontalt på siden, hvis man ser siden fra en browser på en computer og lodret, hvis du kommer til siden fra din mobiltelefon. Hvis du for eksempel går ind på partyking.dk kan du se hvordan det ser ud. Hvis du går ind på siden fra din computer får du en menu på tværs af siden, men hvis du går ind på siden fra din mobiltelefon, så får du en menu i venstre hjørne, som du kan folde ud. Dette kan ordnes gennem et plug-in, som kan tilføjes i WordPress. I så tilfælde skal breakpointet sættet til for eksempel 960 pixel. Enhver browser som er større end dette vil så automatisk vise siden med en vandret menu, mens en mobil browser vil vise en menu, som kan foldes ud.

notable