Programering og alt det andet

For kun nogle få år siden var internettet ikke eksisterende, og programmering til computere var noget, som kun en lukket kreds af mennesker kunne finde ud af. Dem, som kunne, var i høj kurs. Men så kom internettet, og nu skulle der pludselig være fart på alle tangenter, der var pludselig brug for mange forskellige typer, også dem som ikke kun kunne programmere, men også dem som kunne designe en hjemmeside, og som kunne sikre, at hjemmesiderne blev så flotte som muligt.

Der kom et helt nyt marked, det skulle erobres, og det kunne kun gå for langsomt.

En ny verden af uddannelser

Der var mange, som hastede sig gennem uddannelser, eller som kastede sig ud i at lære det på anden vis, for der var nu brug for et overflod af designere og programmører til de mange hjemmesider, som skød op som paddehatte.

Det lyder måske som om, det er en let opgave, men det er langt fra let at designe en hjemmeside. Der er mange forskellige ting, som en designer skal kunne for at kunne levere en hjemmeside, som kunderne, og dem som bruger den, finder behagelig.

Så pludselig rykkede meget af det, programmøren sad med, over i en kategori, hvor det ikke bare skulle være funktionelt, nej nu skulle det også til at være noget, som var smukt, æstetisk pænt, og som skulle være i de rigtige farver og i de rigtige nuancer. Herunder også i forhold til de farver, som firmaet brugte til deres almindelige logo, en opgave som pludselig blev meget mere omfangsrig, for nu var der mange forskellige elementer, som skulle med i det store billede, som var en hjemmeside, og det skulle gerne gå stærkt med at få det hele på plads.

Internettet vokser og vokser

På kun nogle få år har internettet fordoblet eller måske rettere tidoblet behovet for dygtige mennesker, som beskæftiger sig med webdesign. Det er jo med at følge med tiden, og internettet åbnede nogle helt nye vinduer, som skulle lukkes, for det nye marked betød, at der var millioner at hente over hele verden, og at der nu kunne handles og arbejdes hjemmefra. Der kom mange nye krav, ikke kun til selve programmeringen, men også til designet, så interfacet blev lettere og mere overskueligt.

Som flere og flere lærte at designe til nettet og også lærte at arbejde med programmering, så greb hjemmesider og design om sig, og der var flere og flere, som ville have en hjemmeside. Ikke kun firmaer, også private og meget små firmaer og enkeltforretninger, som håbede på at kapre en større kundebase.

De nye digitale medier og sociale platforme er blevet et sted, hvor reklamerne i dag er med, og der skal design til for at komme i fokus og ikke bare blive en del af mængden, noget som kræver webdesign på nye niveauer.

notable